Submenu

Zorg- en omgangsregeling

 

Gaan u en uw partner uit elkaar en heeft u samen kinderen? Dan zult u voor hen goede afspraken willen maken, ook over de zorgverdeling (omgang). Met respect voor uw ex-partner en tegelijkertijd zonder dat uw  belangen en die van de kinderen uit het oog worden verloren.  De advocaten en mediators van Van Beekhof Bouma Weenink zijn u hierbij graag van dienst. 

 

Ouders en kinderen hebben ook na een breuk recht op een goed en geregeld contact met elkaar. Het belang van de kinderen staat daarbij voorop. De vraag is echter wat dat belang concreet inhoudt. Dat zij evenveel tijd bij iedere ouder verblijven, zoals u of uw partner misschien wil? Of dat de zorgverdeling die tijdens de relatie gold zoveel mogelijk wordt voortgezet? De wet geeft helaas geen antwoord op deze vraag, maar zegt alleen dat ouders na een scheiding recht hebben op gelijkwaardig ouderschap. Volgens de rechtspraak houdt dat niet automatisch een co-ouderschap met gelijk gedeelde zorg in.

 

Het treffen van een evenwichtige zorgregeling is in scheidingssituaties vaak moeilijk, omdat er teveel emoties spelen en/of omdat ouders verschillende ideeën hebben over de invulling van de zorgregeling. 

 

Komt u er met uw partner niet uit of wilt u weten wat uw rechten en plichten zijn? Neem dan gerust contact op met de ervaren advocaten en mediators van Van Beekhof Bouma Weenink. Wij helpen wij u graag bij het maken van goede keuzes; keuzes die niet zijn ingegeven door emoties, maar door gezond verstand, rekening houdend met alle concrete omstandigheden van uw geval. Wij streven naar duurzame oplossingen. Bij voorkeur regelen wij dat in goed overleg. Lukt dat niet, dan waarborgen wij uw belangen en/of die van de kinderen via de rechter. Dat doen wij met kennis van zaken, doortastend en gedreven.