Submenu

Annelieke Bouma

Annelieke Bouma is sinds 2000 werkzaam als gespecialiseerd familierechtadvocaat en scheidingsmediator.

 

Annelieke is een oplossingsgerichte advocaat. Zij zal als advocaat in eerste instantie proberen om in overleg met de ex-partner en zijn of haar advocaat een oplossing te vinden voor de gevolgen van de echtscheiding, zonder dat de rechter een knoop hoeft door te hakken. Mochten de onderhandelingen niet tot resultaat leiden, dan zal zij u bijstaan in een procedure bij de rechtbank.

 

Annelieke heeft de juridische specialisatieopleiding familierecht en de specialisatieopleiding scheidingsmediation bij de vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS) afgerond. Ook is Annelieke collaborative divorce advocaat en lid van de Vereniging van Collaborative Professionals (VvCP).

 

Annelieke heeft een sterk netwerk van notarissen, financieel planners, belastingadviseurs, pensioendeskundigen, kind- en oudercoaches en psychologen waarmee zij nauw samenwerkt.

 

Oog voor belang van kinderen

Als ouders bij een scheiding conflicten hebben, dan heeft dat vaak grote gevolgen voor de ontwikkeling van de kinderen. Om dat te voorkomen is het belangrijk dat beide partijen verantwoordelijkheid nemen en goede afspraken maken over de kinderen. Zij zullen samen moeten beslissen hoe de zorg en de opvoeding ná de scheiding geregeld wordt.

 

Annelieke: “Ik vind het zowel als mediator en als advocaat belangrijk om de belangen van de kinderen goed in de gaten te houden. Als er kinderen betrokken zijn bij een scheiding moet je als ouders nog jarenlang met elkaar verder. Het is dus cruciaal dat je als ouders goed met elkaar communiceert en elkaar als ouder respecteert”.

 

Als mediator werkt Annelieke nauw samen met Meta Herman de Groot bij Pro Kid Divorce (www.pro-kid-divorce.nl). Pro Kid Divorce is een nieuwe manier van scheiden die het belang en welzijn van kinderen voorop zet, waarbij het doel is de negatieve gevolgen voor kinderen te beperken. Door samen het scheidingsproces door te maken, waarbij zowel de emotionele als de juridische aspecten voldoende aandacht krijgen en waarbij ook de kinderen worden begeleid, is de kans groot dat in goede harmonie een voor allen aanvaardbare uitkomst wordt behaald.

 

Vaak blijkt tijdens de scheidingsprocedure of de mediation dat de kinderen behoefte hebben om hun verhaal kwijt te kunnen en daarbij handvatten aangereikt kunnen krijgen om met de scheiding van hun ouders om te gaan. Om deze reden heeft Annelieke een samenwerkingsverband met de kindercoach Vanessa Bounin van Kidscoach (www.kids-coach.nl). Ervaring leert dat, naast het feit dat de kinderen met een onafhankelijk persoon over de scheiding kunnen praten, begeleiding van het kind inzicht en duidelijkheid voor alle betrokkenen oplevert. Het scheidingsproces is een proces voor en van iedereen, dus ook van de kinderen. Iedereen moet immers leren omgaan met de nieuwe situatie. Doordat Annelieke en Vanessa veel samenwerken, zijn de lijntjes kort. Vanessa is naast kindercoach, leerkracht op een basisschool. Vanuit haar sociaal pedagogische achtergrond is zij tevens werkzaam als gezinsbegeleider.

 

Afstamming, Naamswijziging en Kinderontvoering

Annelieke houdt zich naast echtscheidingen veel bezig met afstammingszaken, naamswijzigingen en kinderontvoeringszaken. Binnen het afstammingsrecht is zij een van de weinige advocaten in Nederland die zich hebben gespecialiseerd in draagmoederschapszaken. Annelieke heeft veel adopties door lesbische paren begeleid. Verder is zij medeoprichtster van de Vereniging van Internationale Kinderontvoeringsadvocaten.

 

 

Annelieke kan omschreven worden als een proactieve, oplossingsgerichte advocaat die zich volledig inzet om voor haar cliënten een zo goed mogelijk resultaat te behalen. Zij is praktisch, betrokken, altijd goed bereikbaar, en – niet onbelangrijk – is snel in het beantwoorden van e-mail en/of telefoon.

 

Mocht u willen weten wat Annelieke voor u kan beteken, dan kunt u altijd geheel vrijblijvend contact met haar opnemen.

 

E: abouma@vbbradvocaten.nl

T: 020 364 03 10